Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза Светослав Василев, временно изпълняващ кмет

...
Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза Светослав Василев, временно изпълняващ кмет
Коментари Харесай

Лечебна минерална вода привлича туристите в този български град

Кюстендил притегля от ден на ден туристи. Това каза Светослав Василев, краткотрайно изпълняващ кмет на Община Кюстендил. По думите му през последните години потокът от туристи се усилва, написа Dariknews.bg.

„ Освен красивата ни природа, минералните води и плодородната ни земя Кюстендил предлага извънредно богат културен календар. Смея да настоявам, че през последните години се превърнахме и във фестивален град, което е причина за нашарване на типовете туризъм – отдих, лекуване и спорт “, споделя Светослав Василев.

По думите му в продължение на години се работи по основаването на удобна среда за разширение на предлаганите в туризма услуги. „ Всяко културно събитие постоянно е предхождано от ранни резервации на цялата леглова база в района.

Ресторантите и заведенията също са удовлетворени по отношение на посещаемостта. Имаме непрекъснати запитвания от туроператорите по отношение на празниците. Нашата концепция е всеки един празник да притегля и генерира разнообразни туристи, заинтригувани от съответното събитие “, прибавя още Василев.

И посочи, че градът продължава да развива вековната история на лекуването с горещата минерална вода, която притегля посетители от цялата страна.

Възражда се и капацитетът на водата, който е в помощ на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотели и санаториуми в които има опция да се употребява минералната вода и като лекуване.

Василев акцентира също, че Община Кюстендил участва в каталога на Германо-Българска индустриално-търговска камара като безвредна дестинация за здравен туризъм.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР